Training

 

TRX Suspension trainingen

Suspension trainingen worden al meer dan 150 jaren gebruikt in de Gymnastiek en Turnsport. Vele acrobaten gebruiken hun lichaamsgewicht en zwaartekracht aan ringen, touwen en trapezes om hun lichamelijke capaciteiten te vergroten om zo tot de verbazingwekkende kunsten te komen.

Met de opkomst van de fitnesscentra hebben we vele sporters veelal geïsoleerd laten trainen. Jaren lang zetten we de sporters met fitnesstoestellen op slot. Alleen de gefixeerde spiergroepen worden hiermee getraind. Met de TRX suspension trainingen dienen de sporters diverse spiergroepen tegelijk te gebruiken en worden er weer spiergroep-ketens aangesproken. Hierdoor krijg je telkens wisselwerking tussen spiercontractie, balans, flexibiliteit en beweeglijkheid samen en overal. Het hele lichaam wordt geprikkeld en uitgedaagd om deel te nemen aan de beweging.

Er kan ook veel meer bewegingsspecifiek gewerkt worden. Voor (top)sporters is het ideaal om hiermee de ultieme beweging meerdere malen te herhalen. Je kunt je voorstellen dat je de explosiviteit van de start bij 100 meter of de afzet van het hoogspringen zeer moeilijk kunt nabootsen met enig fitness-toestel. De TRX is hiervoor het ideale middel om deze explosiviteit te trainen. Het grote voordeel van de TRX is dan ook nog eens dat je het zeer makkelijk overal mee naar toe kan nemen en niet meer afhankelijk bent van die ene sportschool. Tijdens je hardlooptraining kun je het zo gebruiken, waar je ook bent.

Ben je veel op reis en zit je in een hotel ? Neem de handige TRX mee in je koffer en gebruik dan het deuranker. Tijdens alle vakanties voortaan topfit ! Maar waar je ook traint, je kunt de TRX gewoon gebruiken. Het is eenvoudig aan een boom, paal, hek of aan je auto te bevestigen.

Het volgende voordeel is dat alle doelgroepen met de TRX eenvoudig kunnen werken.

Of je nu beginner bent of topsporter, voor iedereen is de zwaarte van de oefening afhankelijk van je uitgangspositie. De hoek van je lichaam ten opzichte van het vloeroppervlak en de TRX is onder andere bepalend voor de zwaarte van de oefeningen. Ook kunnen mensen met de TRX ideaal revalideren. Het grote voordeel voor velen is hierbij de veiligheid die de TRX geeft door je te ondersteunen bij de oefeningen.

Is tijd het probleem om naar de sportschool te gaan?

Met 20 minuten per dag kun je een complete TRX training doen die je hele lichaam echt doet shaken. Een training van 12 oefeningen van 40 seconden maximale aantal herhalingen en met 20-30 seconden rust brengt je lichaam weer helemaal in de juiste vorm.

“ Ik train nu iedere dag met de TRX en sta echt versteld van de mogelijkheden en het effect op je spieren en gehele lichaam! De ideale training om op een hoger level te komen.”

Continue heb je een uitdaging en sta je tegenover je zwakste schakel van je eigen lichaam :

 

Control your body !